Foto: Erlend Mikael Sæverud

ARTISTIC TRADE er et firma rettet mot musikk/voice og multimediabransjen etablert og drevet av PREBEN OLRAM.

Basert på mangeårig utøvende virksomhet innen scenisk virksomhet og i studiosammenheng, samt bidrag innen musikkproduksjon, lyddesign, foredrag og stemmebruk har han lang fartstid innen formidling av tjenester innen musikk og mediabransjen.

Til daglig jobber Olram som musikkprodusent, komponist, lydprodusent og stemmeskuespiller.  Han har produsert 13 musikkrelaterte album, er foredragsholder og har lest inn flere lydbøker.

Han driver også eget lydstudio (ARTISTIC TRADE STUDIO) med sentral beliggenhet i Oslo og jobber med forefallende oppdrag i genre som nevnt ovenfor.

Olram er også svært aktiv som stemmeskuespiller/aktør innen dokumentarfilm, infofilm, lydbok og e-læring samt reklame og er også hyppig brukt som dubber for de største dubbingstudioene i landet (Iyumo SDI/BTI, Nordubb, Nitro og KM som leverer produksjoner for NRK, TV2, Discovery+, TVNorge, Disney, Netflix, Dreamworks, SF, Pixar og Cartoon Network, NLB, Cappelen Damm, Storytel etc.

 • ARTISTIC TRADE STUDIO

  ARTISTIC TRADE STUDIO holder til i Hegdehaugsveien 17 og har stått for flere produksjoner innen tv/radio, film, teater, nett samt flere albumutgivelser på egen label.

 • VOICE OG STEMMEBRUK

  ARTISTIC TRADE STUDIO leverer voice innen de fleste genre og gir også veiledning av stemmebruk på ulike områder innen mediabransjen samt holder foredrag om stemmens bruksområder.

 • UTØVENDE MUSIKER

  OLRAM er utdannet musiker og er meget aktiv hva musikkoppdrag angår, det være seg i konsertersammenheng og levering av musikk til ulike typer musikalske arrangementer.

 • TEATER & FILM

  OLRAM har komponert og produsert musikk og soundscapes til flere sceniske produksjoner innen teater etc. samt komponert lydproduksjoner for film og i forbindelse med bildebruk.

 • BILDER

  ARTISTIC TRADE står også for produksjon av bilder som brukes i ulike forbindelser innen multimedia.

 • PODCAST

  ARTISTIC TRADE produserer også podcasten H17 som er et samarbeid med Øyvind B. Lyse. Er tilgjengelig på samtlige plattformer.